У сім’ї затриманого в Криму Лимешко вважають, що він дав свідчення під тортурами

Крим

У сім’ї затриманого ФСБ в окупованому Криму громадянина України Геннадія Лимешко вважають, що він дав свідчення про нібито підготовку диверсій на півострові під тиском і тортурами.

Про це заявили дружина українця Ірина Лимешко і його мати Римма Рижкова, передає Центр журналістських розслідувань.

«Офіційно заявляю, все, що стосується мого чоловіка Лимешко Геннадія брехня. Справа проти нього сфальсифікована. Він не винний! ФСБ силою заставили зізнатися його в тому, чого він не робив. Росія говорить, що затримали «диверсанта». Це все неправда. Зараз ми всяко намагаємось зв’язатися з органами влади, ГО, всіма хто може допомогти. Друзі помоліться будь-ласка за мого Генку. Хай він повернеться цілий і неушкоджений», – написала Ірина Лимешко на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляє видання Крим.Реаліі, мати Лимешко Римма Рижкова також заявила, що її син дав ФСБ свідчення після застосування до нього тортур.

«Після затримання у нього ніс був збитий, і на щоці теж садна. На цьому відео дурневі видно, що все замазане кремом, тільки око чорне. І розповідає як по писаному. А те, що він проходив навчання, ми чуємо вперше», – сказала Рижкова.

За її словами, в останній раз її син виходив на зв’язок зі своєю дружиною 9 серпня. Вона додала, що Лимешко з травня цього року перебував в Маріуполі.

«Він поїхав з дому в травні цього року в Маріуполь на роботу. Дзвонив дуже рідко, частіше писав. Тільки всі переговори були на домашню тематику. У нього тут маленька дитина, немає ще й року. Дитина хворіє, він і поїхав на заробітки до Маріуполя», – розповіла Рижкова.

Нагадаємо, 15 серпня російська ФСБ заявила про затримання 12 серпня в окупованому Криму чергового «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, який названий «агентом СБУ» і нібито готував кілька диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

«Київський райсуд» Сімферополя заарештував «українського диверсанта» Геннадія Лимешко на 2 місяці  до 13 жовтня 2017 року.

У СБУ назвали заяву ФСБ про затримання чергового «українського диверсанта» в окупованому Криму «фейковий новиною» і провокацією, яку спецслужба РФ використовує для залякування населення півострова.

В Міноборони України заявили, що Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом та був звільнений у травні 2017 року за службовою невідповідністю.