У Генічеську затримали підозрюваного в нападі на місцевого журналіста Осьмака

Новини
Геннадій Осьмак, головний редактор інтернет-видання «Новий Візит» Фото: investigator.org.ua

У Генічеську патрульні поліцейські затримали підозрюваного у нападі на місцевого журналіста Генадія Осьмака.

Про це на прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ повідомило керівництво відділу патрульної поліції в Автономній Республіки Крим та місті Севастополі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Не можу назвати прізвища – це розголошення даних. Скажу лише, що це всім відомий громадянин у Генічеському районі, який був на слуху, був затриманий та зараз перебуває у місті Харкові», – зазначив перебігу заходу начальник відділу патрульної поліції в Автономній Республіки Крим та місті Севастополі Віктор Левченко. За даними поліції, всього нападників було троє.

Левченко розповів, що вночі 24 лютого патрульна поліція затримала громадянина за вчинення бійки у центрі міста. Під час перевірки за базами даних було встановлено, що 31-річний утікач перебуває у розшуку за скоєння злочинів Люботинським відділом поліції міста Харкова, тому його було доставлено у Генічеський відділ поліції.

За інформацією Віктора Левченка, затриманий перебуває у розшуку через підозри у скоєнні пограбування, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та хуліганські дії.

Як раніше повідомлялося, за цими ж статтями розшукувався громадянин, який підозрювався у скоєнні нападу на генічеського журналіста Генадія Осьмака.

  • 22 березня на головній площі Генічеська, близько 100 нелегальних таксистів провели акцію протесту. Обурення викликало запровадження регулярного автобусного сполучення між залізничним вокзалом в Новоолексіївці та КППВ “Чонгар”, що на прикордонні з Кримом. Появу легального конкурента, який, сплачуючи податки до державного бюджету, ще й надаватиме послуги дешевше, було сприйняте як спроба переділу ринку послуг. Під час акції її учасники напали на головного редактора місцевого видання «Новий Візит» Геннадія Осьмака, який висвітлював подію.
  • Журналіст звернувся із заявою до поліції про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста (ст.171 Кримінального кодексу України). Одним з нападників був головний спікер від перевізників – Дилявер Бахтишаєв, у акції брав участь і його брат Сервер Бахтішаєв.
  • У матеріалі “На виїзді із тіні”, Центр журналістських розслідувань вже повідомляв, що братів Бахтішаєвих називають помічниками екс-глави Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва, який підтримав окупацію Криму і вірно служить Кремлю, керуючи проросійською організацією «Кирим бірлігі». На її сайті велась пряма трансляція із акції протесту таксистів-нелегалів.
  • 12 лютого 2018 року відбувся спільний рейд представництва президента України в АРК, ГУ СБУ в АРК, ДФС, Укртрансбезпеки, ГУ НП в Херсонській області з перевірки документів перевізників до/з КПВВ «Каланчак». За результатами перевірки було виявлено, що всі перевізники працюють нелегально.
  • В середині березня 2018 р. Генічеська РДА визначила тимчасового перевізника, який забезпечить транспортне сполучення до КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.