Російські військові кораблі вийшли «контролювати» українсько-американські навчання

Влада

Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями есмінця ВМС Великобританії Duncan і фрегата ВМС Канади Toronto, які зайшли 2 липня 2019 року в акваторію Чорного моря. Крім того, організовано чергування літаків морської авіації, берегових ракетних комплексів «Бал», «Бастіон».

Про це повідомили в Національному центрі управління обороною РФ, пише Центр журналістських розслідувань.

«Контроль» за кораблями НАТО здійснюють малий протичовновий корабель «Касимов» і сторожовий корабель «Допитливий».

В Одесі в понеділок, 1 липня, стартували багатонаціональні військові навчання Sea Breeze-2019.

Нагадаємо:

  • Українсько-американські навчання серії «Сі Бриз» проводяться щорічно з 1997 року відповідно до «Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України» від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.
  • З 1 по 12 липня в Україні пройдуть українсько-американські навчання «Сі Бриз-2019» (Sea Breeze-2019). В цьому році вперше в їх історії крім традиційного морського компоненту в них також буде і річковий, який пройде на річці Дунай. Навчання відбудеться у північно-західній частині Чорного моря, а також в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Всього планується залучити близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів та понад 900 осіб особового складу підрозділів морської піхоти різних країн.