Вступили в силу нові санкції США щодо РФ

Влада

Вступив в силу другий пакет санкцій США відносно РФ у зв’язку з отруєнням колишнього подвійного агента в рамках заходів, передбачених законом про контроль і знищення хімічної і біологічної зброї через отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в британському Солсбері.

Документ розміщений на сайті Федерального реєстру США, пише Центр журналістських розслідувань.

«Уряд Сполучених Штатів забороняє будь-якому банку США брати будь-який кредит або надавати будь-який кредит уряду Росії, крім позик або кредитів для покупки продуктів харчування або інших сільськогосподарських товарів або продуктів», – йдеться в повідомленні.

Сергій і Юлія Скрипаль, фото: Факти

Згідно з документом, обмеження стосуються і ліцензування експорту товарів і технологій, яке контролює американське міністерство торгівлі в рамках боротьби з поширенням хімічної і біологічної зброї.

Нові санкції будуть діяти мінімум 12 місяців.

Нагадаємо:

  • У серпні 2018 року набрав чинності перший пакет санкцій США проти Росії через отруєння Скрипалів. Він передбачає заборону постачання продукції подвійного призначення.
  • 4 березня 2018 року Скрипаля і його дочку Юлію шпиталізували у британському Солсбері із сильним отруєнням. За даними слідства, Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новічок» російського виробництва.
  • У вересні 2018 року британські правоохоронці оприлюднили дані щодо двох підозрюваних в отруєнні– Руслана Боширова й Олександра Петрова. Незабаром група Bellingcat встановила реальні особи отруйників: полковника ГРУ Генерального штабу ЗС РФ Анатолія Чепіги («Боширов») і військового медика ГРУ Олександра Мішкіна («Петров»). Майже через рік після отруєння Bellingcat повідомила справжнє ім’я і походження співробітника ГРУ, який працював на міжнародному рівні під прикриттям під псевдонімом «Федотова Сергія В’ячеславовича». Справжнє ім’я «Федотова» — Денис В’ячеславович Сергєєв. Він є високопоставленим офіцером ГРУ і випускником Військово-дипломатичної академії Росії.