Білоруська команда КВН відмовилася виступати в окупованому Криму

Топ-Новости
Команда КВН «Діти Тьюринга» БДУ з Мінська Фото: Youtube Официальный канал КВН

Команда КВН «Діти Тьюринга» Білоруського державного університету з Мінська відмовилася продовжувати гру в російській Прем’єр-лізі в 2020 році, оскільки чвертьфінал пройде в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє білоруська служба Радыё Свабода.

Гумористи з Білоруського державного університету пояснили свою відмову трьома причинами, які були озвучені в відеозверненні. По-перше, світ все ще переживає епідемію коронавірусу.

По-друге – це статус окупованих Криму. Капітан команди Марк Величко заявив, що Білорусь дотримується нейтралітету в питаннях приналежності півострова.

Шлях через Росію до Криму білоруська команда вважала неприпустимим, а потрапити на турнір через територію України неможливо через пандемію.

Третя причина – хороші відносини Білоруського державного університету з українськими університетами, які можуть погіршитися, якщо команда відправиться до Криму через Росію.

У той же час «Діти Тьюринга» повідомили, що у них є гарантія повернення в російську Прем’єр-лігу КВН в наступному сезоні.

Нагадаємо:

  • У січні 2020 року начальник управління прокуратури АРК Євген Комаровський повідомив в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань, що прокуратура АРК планує створити Реєстр порушників українського кордону – іноземців, які незаконно відвідували окуповану територію АР Крим та Севастополя. Реєстр буде інтегрований з базами даних Державної прикордонної служби України для оперативного виявлення порушників.