Главком ВМФ росії зустрівся з «екіпажем» крейсера «Москва». На відео відсутні командуючий ЧФ, а в строю – офіцери

Топ-Новости
Головнокомандувач ВМФ РФ Микола Євменов (у центрі) Фото: Youtube Andrejkoff

Telegram-канал Міноборони росії повідомив про зустріч головнокомандувача ВМФ адмірала Миколи Євменова з командуванням ЧФ і екіпажем ракетного крейсера «Москва» в Севастополі. При цьому, крім командира корабля Антона Купріна, ні командувача ЧФ рф Ігоря Осипова, ні інших офіцерів, які служили на «Москві», на опублікованому відео немає.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У повідомленні МО росії вказано, що Головком ВМФ адмірал Микола Євменов «довів екіпажу крейсера, що офіцери, мічмани і матроси продовжать службу у військово-морському флоті», а традиції потопленого ракетного крейсера «Москва» будуть дбайливо збережені і продовжені.

При цьому відео, надане Міноборони рф, йде повністю без звуку.

Командир крейсера «Москва», капітан 1-го рангу Антон Купрін Фото: Youtube Andrejkoff

У чатах севастопольських медіа дивуються, чому на зустрічі не присутній командувач Чорноморського флоту Ігор Осипов, а в строю немає офіцерів, які служили на крейсері «Москва».

«А офіцери не врятувалися? Бачу на відео тільки старшин та молодих. Чи в них уже погони відібрали?», – пише користувач kostoprav.

У відповідь на запитання «Де командувач?« користувач Edvard (Севастополь) відповідає: «Арештований не дуже ввічливими людьми в цивільному. Якщо вірити ютубу.

В сво чергу користувач Chernomorez (Севастополь) задає дуже цікаве питання: «Фото-відео майже беззмістовні. Чи є на кадрах хоч один член екіпажу «Москви»?».

Як повідомлялось, 13 квітня українські захисники ударом протикорабельних ракет новітнього українського берегового ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун» вразили у Чорному морі флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер «Москва». Російський корабель отримав дуже серйозні пошкодження. Міноборони РФ повідомило про пожежу та детонацію боєзапасу на крейсері «Москва», внаслідок якого корабель отримав серйозні пошкодження, а його екіпаж був повністю евакуйований.

 14 квітня Міноборони РФ повідомило, що крейсер «Москва» затонув під час буксирування в умовах шторму через пошкодження корпусу, отримані через пожежу від детонації боєзапасу. Про те, що корабель був уражений двома протикорабельними ракетами українскього комплексу РК-360 МЦ «Нептун», російське військове відомство промовчало.

Саме крейсер «Москва» разом із патрульним кораблем ЧФ РФ «Василий Быков» були тими кораблями, які 24 лютого погрожував українським прикордонникам та морпіхам на острові Зміїний. На вимогу російського агресора здатися українські захисники відповіли фразою, яка вже стала легендарною: «Русскій воєний корабль іді нах#й!».

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter