Окупанти погрожують напасти на остров Зміїний, українські прикордонники зайняли оборону

Війна
Острів Зміїний Фото: ГУР МО України

Російські окупанти погрожують напасти на остров Зміїний у Чорному морі, українські прикордонники зайняли оборону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«До острова Зміїний підійшло дві нерозпізнані цілі. Окупанти з погрозами вимагають від військовослужбовців Ізмаїльського прикордонного загону здатися. Агресор використав міжнародний канал зв’язку з безпеки судноплавства. Прикордонники зайняли оборону», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • 24 лютого 2022 року Росія напала на Україну. О 4:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на Донбасі.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія здійснила удари по військовій інфраструктурі України та по прикордонниках.
  • За інформацією Генштабу ЗС України, Збройні сили РФ розпочали інтенсивні обстріли українських підрозділів на сході, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах, а також по військових об’єктах Збройних Сил України. Росія розпочала артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону.
  • Верховна рада на позачерговому засіданні затвердила указ президента України Володимира Зеленського щодо введення воєнного стану в Україні. Воєнний стан в Україні запроваджений з 24 лютого строком на 30 діб.