На острові Зміїний встановлено прапор України, опубліковані фото

Новини
Бійці ЗСУ встановлюють прапор України на острові Зміїнийt.me/AFUStratCom

Бійці Збройних сил України таки власноруч підняли державний прапор на острові Зміїний, який російські окупанти були змушені покинути після артилерійських та ракетних ударів ЗСУ. Раніше повідомлялось лише про скидання прапора України на острів з гелікоптера.

Відповідні фото опублікувало Управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram.

Бійці ЗСУ встановлюють прапор України на острові Зміїний Фото: t.me/AFUStratCom

«Гори і палай ватна дупа. Український прапор встановлено знову на острові Зміїний!», – йдеться у публікації.

Бійці ЗСУ встановлюють прапор України на острові Зміїний Фото: t.me/AFUStratCom

Як видно на фото, українські захисники встановили, щонайменеше три прапори України, один з них на окремому флагштоці, інші на залишках зруйнованих будівель. Такж видно встановлений прапор ЗСУ , а також червоно-чорний прапор, який є Прапором Національної Гідності в Україні.

Бійці ЗСУ встановлюють прапор України на острові Зміїний Фото: t.me/AFUStratCom

Крім зруйнованих будівель на фото видно залишки росіської військовї техніки з намальованою буквою «Z».

Як повідомлялось, 30 червня російські військові поспіхом евакуювали залишки свого гарнізону зі Зміїного після того, як ЗСУ завдавали ракетних та артилерійських ударів по острову. У Міноборони рф заявили що стрімка втеча росіських військ зі Зміїного була нібито «жестом доброї волі» для демонстрації того, що рф не перешкоджає «організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російські загарбники залишили острів Зміїний, бо не витримали вогню українських артилерійських, ракетних і авіаційних ударів.

4 червня начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що українські військові встановили прапор України на острові Зміїний. Пізніше вона уточнила, що прапор скинули на острів з гелікоптера, а не встановили.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter