До чергового захоплення і розграбування виробника мінеральної води ТОВ «Тройка» на Херсонщині причетний механік підприємства Віталій Стороженко

Топ-Новости
ТОВ «Тройка» у Каховці Фото: facebook.com/VodaKakhovka

До третього захоплення ТОВ «Тройка», яке випускає мінеральну воду «Каховка» причетний механік цього підприємства, колаборант Віталій Стороженко. Він був першим призначеним окупантами «директором» ТОВ «Тройка». Зараз він повернувся «керувати» захопленим підприємством і розпоряджається його майном.

Досі невідомі деталі третього захоплення ТОВ «Тройка» 1 червня 2023 року Центру журналістських розслідувань розповіли мешканці Каховки.

За їхніми словами, крім аферистів з новоствореного у Феодосії ООО «Херсонские напитки №1» до цього має відношення механік підприємства Віталій Стороженко.

«Після того як Стороженко навесні 2022 року злив усю інформацію про ТОВ «Тройка» гауляйтеру Каховки Павлу Філіпчуку, його ненадовго призначили «директором» заводу. Потім понизили знову до механіка, а другими керманичами поставили каховських колаборантів Бориса Занахадінова і Віталія Коваленка. Віталій Стороженко такого приниження не пробачив і згодом вивіз та розпродав нові фури-рефрижератори з гаражів ТОВ «Тройка». Гроші привласнив і втік до Криму. Віталій Коваленко намагався його розшукати і навіть посилав на його пошуки до Криму якихось кадирівців, але без толку. Після цього Віталій Стороженко повернувся до Каховки з новою «кришею», якою виявилось ООО «Херсонские напитки №1», – розповіли джерела ЦЖР.

За словами мешканців Каховки, Віталій Стороженко фактично привласнив приватний будинок колишнього директора ТОВ «Тройка» Юрія Савчука, в якому проживає зі своєю нинішньою дружиною. Також Стороженко знову продовжує розпоряджатися цим приватним підприємством.

Інформацію про викрадення фур підтвердив законний директор і власник ТОВ «Тройка» Руслан Романенко. За його словами, колаборант Віталій Стороженко привласнив щонайменше п’ять авторефрижераторів. За даними ЦЖР, замість них окупанти привезли якісь інші, напівубиті старі фури.  

Як повідомляв ЦЖР, 1 червня 2023 року російські окупанти втретє змінили «хазяєв» на незаконно привласненому ними каховському ТОВ «Тройка». Хто ці люди – працівникам підприємства не пояснили. За нашими даними мова йшла про ООО «Херсонские напитки №1». Що, зрештою, й підтвердилось

Директором цього кримського підприємства в російському реєстрі юридичних осіб вказаний Дмітрій Нєстєров, а засновником – ООО «Шалом», створене в Краснодарському краї РФ 2 липня 2020 року. Серед засновників ООО «Шалом» – Валерій Гінсбург, член проросійського незаконного збройного формування «Оплот» і активний учасник акцій «Антимайдану». Його свого часу затримала СБУ, але пізніше звільнила під час обміну утримуваними особами. Інші засновники – російський пропагандист Константін Книрік і Юрій Фєдін, гендиректор ООО «Медиагрупп «Ньюсфронт».

Усі ці близькі до «героїв русской вєсни» ділки мають досвід фальсифікації мінеральної води відомих українських брендів у тимчасово окупованому Криму і вже були героями розслідування ЦЖР.

Першим «смотрящим» за ТОВ «Тройка» був Євгеній Орлов, соратник Павла Губарева, екс-посадовець так званої «ДНР». Він займався розграбуванням складів, призначенням нових «керівників» і організацією роботи віджатих у законних власників підприємств. Однак влітку 2022 року через конфлікт з кураторами з російського ФСБ його відправили «на підвал» у Новій Каховці. Після цього окупанти віддали майновий комплекс ТОВ «Тройка» в користування новоствореному ООО «Нордстелл», директором якого є мешканець Каховки Борис Занахадінов. 

За поки непідтвердженою інформацією, Євгеній Орлов має відношення й до нового захоплення ТОВ «Тройка».