Питання національної безпеки. Ефір 30 квітня 2019 року. Частина 2

У другій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 30 квітня 2019 року:

Ми з нашими співрозмовниками обговорюємо закон про мову та інформаційну війну з Росією.

Яким буде український ефір після того, як набуде чинності багатостраждальний закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», проект якого був поданий до Верховної Ради ще два роки тому, а одразу після прийняття його було заблоковано? Як зміниться мовна політика телеканалів? Якою мовою транслюватимуться виступи «95-го кварталу»? Яким чином буде гарантуватися і забезпечуватися функціонування мов національних меншин? Чи не використає Росія прийняття закону про мову як привід для нового етапу дестабілізації в Україні? Про це ми говоримо у студії з Сергієм Костинським, членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Які правові наслідки для громадян України з окупованої частини Донбасу матиме указ президента РФ про прискорену процедуру надання їм громадянства Росії? Що має робити українська влада? Як вести роз’яснювальну роботу серед громадян України з приводу зміни їхнього статусу у разі набуття російського громадянства та можливої втрати громадянства України? Пояснення від Олександра Павліченка, виконавчого директора Української Гельсінської спілки прав людини.