Питання національної безпеки. Ефір від 10 вересня 2019 року. Частина 1

В першій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 10 вересня 2019 року:

Центр журналістських розслідувань продовжує звітувати про розслідування, проведені протягом року завдяки підтримці проєкту «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews та фінансується Агентством з міжнародного розвитку США (USAID).

Єлизавета Стрій нагадає про масштабне дослідження ЦЖР, яке поповнило санкційні списки РНБО України майже сімома десятками російських політиків, урядовців та компаній олігархів, і стимулювало Верховну Раду і Кабмін України до розробки нової редакції закону про санкції.

Центр журналістських розслідувань продовжує традицію не забувати про розслідувану справу та її фігурантів після виходу матеріалу в ефір чи його публікацію, а продовжувати слідкувати за виправленням проблем, які й призводять до негативних явищ у нашому житті. Відтак журналісти продовжують вести тему ефективності українських санкцій та формування справді дієвої державної політики вже новим складом Верховної Ради. Тим часом роботу ЦЖР оцінює Світлана Заліщук, народна депутатка 8 скликання.

У Центру від цього року стало більше на 160 нових друзів і однодумців – це учасники тренінгової програми, яка була проведена на базі медіа-центрів IPC-Херсон та IPC-Генічеськ для журналістів та блогерів півдня України. Майже увесь минулий тиждень журналісти ЦЖР провели на Херсонщині, де разом із майже 30 колегами схрещували репортерську журналістику із розслідувальною. Ольга Махинько зібрала відгуки колег і підсумує тренінгову програму проекту IPC-2019.

Однією з головних подій 10 вересня стала перша пресконференція кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка, які 7 вересня повернулись з російських тюрем в рамках обміну між Україною і Росією. Про що говорили колишні політв’язні Кремля розповідає Євген Лешан.