Питання національної безпеки. Ефір 2 квітня 2019 року

Відео

У цьому випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 2 квітня 2019 року:

Підсумки першого туру президентських виборів з фокусом на Крим і Донбас.

Тема війни, миру і звільнення окупованих територій була ключовою в програмах кандидатів, хоча чітко відповісти на питання, яким чином і якою ціною їх звільняти, могли далеко не всі навіть з першої п’ятірки кандидатів у президенти.

На “Кримські питання” – про корупційний режим вільної економічної зони Крим на окупованому півострові та реалізацію права кримськотатарського народу на самовизначення на своїй історичній території, які ми надіслали п’яти лідерам президентських рейтингів, відповіли лише троє.

Не менше питань до кандидатів і щодо визволення Донбасу, але вони поки що без відповіді. Як і загальне питання щодо якісної і адекватної державної політики щодо тимчасово окупованих територій, яка несумісна із корупцією в сфері оборони і безпеки. Серед слабких місць, які не можна не побачити, і ситуація у прикордонному з Кримом регіоні – Херсонській області, де корупція у поєднанні із російською пропагандою може у будь який момент відкрити ворогу двері.

Отже Крим, Донбас і Херсонщина – між першим та другим турами президентських виборів, де фіналістами стали шоумен-мільйонер Володимир Зеленський і чинний президент та олігарх Петро Порошенко. В студії – Наталя ВЕСЕЛОВА, народна депутатка.