Питання національної безпеки. Ефір 16 квітня 2019 року. Частина 1

Відео

У першій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 16 квітня 2019 року:

Тема санкцій проти Росії і її очільників та олігархів. Не маючи сил і можливостей добитись повернення своїх територій військовим шляхом, Україна в особі чинної влади декларувала ведення війни проти Росії дипломатичними, політичними та економічними методами, головними інструментами яких є тиск світового співтовариства на країну-агресора, введення санкцій та позовна робота України у міжнародних судах.

Закликаючи Захід – ЄС та США посилювати санкційний тиск – Україна погано робить свою домашню роботу: санкційні списки РНБО не сихронізовані зі списками США; Україна не ввела жодної секторальної санкції проти РФ, навіть в окупованому Криму, натомість надала йому статус Вільної економічної зони; законодавство взагалі не передбачає покарання за порушення санкцій.

Центр журналістських розслідувань минулого літа віднайшов понад 60 посадовців, олігархів та компаній РФ, загублених РНБО при укладанні списків, які мали бути – зі слів Петра Порошенка – синхронізованими зі списками США. Ми мали багату переписку із РНБО, урядом та СБУ, врешті решт, ці “потєряшки” РНБО включили в останні санкційні списки.

Про це в студії говоримо з народною депутаткою Світланою ЗАЛІЩУК, яка ініціювала закрите засідання комітету ВРУ з міжнародних справ, за участі представників уряду і спецслужб на тему санкцій України.