Питання національної безпеки. Ефір від 4 червня 2019 року. Частина 1

Відео

В першій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 4 червня 2019 року:

Гуманітарне розмінування на Донбасі, на яке знадобляться десятиліття і щонайменше 5 млрд доларів. Про те, як парламентські корупціонери загальмували фінансування цієї програми, бо втиснули в закон прокладку, Центр журналістських розслідувань розповідав два місяці тому.

У квітні українська влада викликала дипломатичний скандал: країни-донори США, Канада і Великобританія заявили, що не фінансуватимуть програму гуманітарного розмінування Донбасу, допоки ВРУ не внесе до Закону «Про протимінну діяльність в Україні» зміни, які унеможливлять корупційні лазівки і розкрадання допомоги. 25 квітня Верховна Рада таки ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» щодо вдосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності», а 15 травня президент Петро Порошенко його підписав.

Зміни до закону внесли, але проблема не зникла. Чому – компетентно розкаже генерал Олександр ПОЛІЩУК, військовий дипломат і експерт Фонду «Майдан закордонних справ».

Сюжет кореспондентів медіа-центру IPC-Генічеськ про реформу децентралізації на Херсонщині, про переваги, які отримали громади, які вже об’єднались, і втрати, які очікують з 2020 року решту.