Як готель Mriya з Ялти попри санкції отримує премії World Travel Awards

Відео
ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 16 листопада 2021 року.

У цьому випуску знову ЦЖР розповідає про ефективність «кримських санкцій» і про політику невизнання спроби Росії анексувати Крим і Севастополь.

Курортний готель Mriya Resort & Spa з 2015 року з’являється у списках номінантів британської комерційної премії World Travel Awards. І щоразу отримує одну чи кілька відзнак.

Проєкт «Мрії» Winepark цьогоріч отримав премію у двох номінаціях — як «нова туристична пам’ятка Європи» та за «туристичну привабливість винного туризму».

Ця історія дійсно особлива, адже і сам популярний у російських мажорів та чиновників готельний комплекс, і компанія, на яку він записаний — ООО «Гарант-СВ», і її бенефіціарний власник — російський «Сбербанк» — знаходяться під санкціями США і України, а банк має ще й секторальні обмеження США та ЄС.

То як же тоді цей підсанкційний готель бере участь у світовому туристичному конкурсі, що організований британською компанією? І чому ніхто не реагує, принаймні, в Україні? І як треба в таких випадках реагувати?

Валентина Самар та Микита Панасенко знайшли відповіді не тільки на ці питання у сюжеті «Як підсанкційний готель Mriya перемагає у World Travel Awards».

Чи є тут порушення санкційного режиму та політики невизнаня ЦЖР з’ясовували з Богданом Бернацьким, викладачем міжнародного права Києво-Могилянської академії і експертом з політики невизнання і санкцій Експертної мережі Кримської платформи.