Через війну Україна тимчасово втратила 44% атомної генерації, 75% потужності ТЕС та 33% блокових ТЕЦ – Шмигаль

Війна
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: Facebook

Через війну Україна тимчасово втратила 44% атомної генерації, 75% потужності теплоелектростанцій і 33% блокових ТЕЦ.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 10 лютого на засіданні уряду

«Загалом через постійні атаки пошкодженими залишаються майже два десятки енергоблоків теплоелектростанцій. Якщо додати до цього факт окупації частини наших енергооб’єктів, то Україна тимчасово втратила 44% атомної генерації, 75% потужності ТЕС і 33% блокових ТЕЦ», – сказав Шмигаль.

Він додав, що кожну другу підстанцію «Укренерг» була атакована за чотири місяці.

«Попри цей терор, більшість українців залишаються з теплом, водою та світлом. Ремонти тривають, ресурсів для завершення зими достатньо, генератори надходять, енергетичне обладнання від партнерів їде. Десятки атак ракетами та дронами-шахедами, 123 дні енергетичного тероризму. Ми вистояли й успішно завершимо цей опалювальний сезон», – наголосив прем’єр.

Як повідомлялося, 10 лютого 2023 року Росія здійснила чергову масовану атаку ракетами та дронами об’єктів критичної інфраструктури України.

Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України знищили 61 крилату ракет з 71, якими Росія вночі та вдень 10 лютого атакувала Україну. Крім того, були знищені п’ять з семи дронів-камікадзе Shahed-136/131.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.