В Одесі у лікарнях залишаються 38 постраждалих внаслідок ракетного удару, з них 11 – у тяжкому стані

Війна

В Одесі, за уточненими даними, в лікарнях залишаються 38 постраждалих внаслідок ракетного удару 15 березня, з них 11 – у тяжкому стані.

Про це повідомив заступник начальника Одеської ОВА Андрій Фігель.

«Станом на зараз 38 людей знаходяться у медичних закладах. За уточненою інформацією, 11 людей перебувають у важкому стані. Наші лікарі роблять все можливе та неможливе, щоб урятувати кожне життя», – зазначив Фігель.

Він уточнив, що серед госпіталізованих четверо постраждалих співробітників ДСНС та один водій «швидкої». Двоє рятувальників у важкому стані, інші двоє – в стані середньої важкості.

Щодо порушених внаслідок російської атаки газо- і електропостачання заступник начальника ОВА поінформував, що без світла наразі залишаються чотири домогосподарства, їх планують заживити протягом години-двох. Без газопостачання залишилося 800 абонентів, найближчим часом його відновлять для 300 домоволодінь, решті – до кінця дня.

Кількість загиблих в Одесі внаслідок російського ракетного удару 15 березня зросла до 21. Вранці 16 березня у лікарні помер поранений напередодні рятувальник ДСНС.

Як повідомлялось, 15 березня 2024 року російські війська завдали ракетний удар по цивільній інфраструктурі Одеси. На місце події прибули співробітники ДСНС і почали гасити пожежу, розбирати завали і шукати постраждалих. В цей час ворог завдав повторний удар. Внаслідок ракетної атаки загинуло і було поранено багато людей. 16 березня в Одесі та області оголошена жалоба.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter