РФ завдала ударів по Києву двома своїми найновішими ракетами 3М22 «Циркон» – Defense Express

Війна

25 березня Росія завдала ударів по Києву двома своїми найновішими ракетами 3М22 “Циркон”.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на власні джерела.

У виданні вказують, що це вже друге публічно відоме використання цієї ракети після невдалої спроби атакувати нею Київ 7 лютого. Тоді, скоріш за все, пошкоджена ракета впала на дорогу у Деснянському районі.

“При цьому, якщо після удару 7 лютого від “Циркона” залишились лише дуже сильно фрагментовані уламки, ідентифікація яких зайняла п’ять днів для офіційного підтвердження використання РФ цієї ракети. То наразі стали доступні значно інформативніші уламки “Циркона”, – йдеться у повідомленні.

Зранку РФ обстріляла Київ двома ракетами, які збила ППО. Пуски військові РФ зробили з території окупованого Криму.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про 10 постраждалих у Печерському районі столиці. Двоє з них були госпіталізовані. Наразі в лікарні залишається одна постраждала, другу – 16-річну дівчину, вже виписали. Іншим постраждалим медики надали допомогу на місці. Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованої будівлі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter