РФ розташувала біля входу у порт Новоросійськ баржі для захисту своїх кораблів від українських атак – розвідка Британії

Війна
Супутниковий знімок чотирьох барж, розташованих на вході до об'єкта Чорноморського флоту РФ в порту Новоросійська. Фото: twitter.com/DefenceHQ

Британська розвідка на підставі супутникової зйомки вказує, що Росія розташувала чотири баржі біля входу до об’єкта Чорноморського флоту в порту Новоросійська, щоб захистити свої кораблі, які там базуються, від атак українських морських дронів.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міноборони Великої Британії.

«У результаті аналізу останніх знімків було виявлено чотири баржі, що розташовані біля входу в Новоросійський морський порт Чорноморського флоту. Це зроблено для посилення захисту порту від атак українських безпілотних надводних кораблів», – йдеться в огляді.

Як зазначають у британській розвідці, у зв’язку з підвищеним ризиком українських ударів по їхньому традиційному порту в окупованому Севастополі, Новоросійський порт зараз відіграє «важливу роль у захисті найцінніших активів Чорноморського флоту».

«Колишнього командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова замінили після успіхів України у використанні безпілотних надводних кораблів проти російських цілей як на морі, так і в порту. Його наступник, віцеадмірал Сергій Пінчук, імовірно, прагне підвищити шанси російських кораблів на виживання, вживаючи додаткових превентивних і оборонних заходів, включно зі звуженням проходів до портових споруд», – вказують аналітики.

Супутниковий знімок чотирьох барж, розташованих на вході до об’єкта Чорноморського флоту РФ в порту Новоросійська. Фото: twitter.com/DefenceHQ

Як повідомлялося, у ніч на 24 березня ЗСУ завдали удари по центру зв’язку та кільком об’єктам інфраструктури Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. Сили оборони атакували два російські великі десантні кораблі «Ямал» і «Азов».

Українські військові уразили російський розвідувальний корабель «Иван Хурс», а також завдали удару крилатою ракетою «Нептун» по колишньому кораблю ВМСУ «Костянтин Ольшанський», який Росія захопила під час окупації Криму у 2014 році і збиралася використати у війні проти України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter