Балух на «суді» вимагає випустити з-під арешту у зв’язку з погіршенням стану здоров’я

Новини
Володимир Балух на «суді» Фото: Facebook Антон Наумлюк

В окупованому Криму в четвер, 16 листопада, український активіст Володимир Балух на засіданні «Роздольненського районного суду» вимагає випустити його з-під арешту, оскільки за час перебування в СІЗО у нього значно погіршився стан здоров’я.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook активіст Михайло Батрак, який знаходиться на судовому засіданні, передає Центр журналістських розслідувань.

«Володимир заявив про необхідність зміни йому запобіжного заходу на не пов’язану з позбавленням волі, так як у нього загострилася сечокам’яна хвороба, постійні болі в області печінки і йому не надається належна медична допомога в СІЗО», – написав активіст.

«Якщо запобіжний захід не буде мені змінений, то я буду це розцінювати як цілеспрямовані дії спрямовані на моє фізичне усунення», – процитував Батрак слова Балуха.

Адвокат Ольга Дінзє, також заявила про необхідність зміни запобіжного заходу Балуху, так як загальний термін утримання під вартою під час розгляду кримінальної справи не може перевищувати 6 місяців, Балух знаходиться під арештом значно довше. Вона додала, що у Балуха є хвора мати, яка потребує постійного догляду, і немає будь-яких підстав для подальшого утримання його під вартою.

«Суд» визначив допитати колишню дружину активіста Наталю Балух, на предмет того, чи не заперечує вона проти приміщення Балуха під домашній арешт в її домоволодінні. У засіданні було оголошено перерву, щоб Наталя Балух привезла документи, що підтверджують право власності на будинок.

Нагадаємо, 4 серпня 2017 року «Раздольненський райсуд» засудив Володимира Балуха за звинуваченням в нібито зберіганні боєприпасів, до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

22 серпня в Криму проти Володимира Балуха порушили ще одну кримінальну справу нібито за напад на начальника Роздольненського ІТТ, який сам ображав і вдарив українця.

2 жовтня «Верховний суд Криму» скасував вирок Володимиру Балуху та відправив його кримінальну справу на новий судовий розгляд в іншому складі суду. При цьому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Балуха залишається в силі.

7 листопада у «Роздольненському райсуді» почався повторний розгляд справи Володимира Балуха, обвинуваченого в незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин і боєприпасів.

10 листопада Балух на засіданні «суду» стало погано, йому викликали швидку допомогу і відвезли в Роздольненську райлікарню.