«Екстремізм» за спробу збереження Ханського палацу

Блоги
Дудаков
Едем Дудаков, громадський діяч, дослідник, делегат Курултаю Фото: Facebook Эдем Дудаков

Блог Микити Панасенка присвячений Едему Дудакову, культурологу і захиснику Ханського палацу на інших пам’яток культурної спадщини кримськотатарського народу, який зазнає переслідувань окупантів.

В окупованому Криму «Бахчисарайський районний суд» 18 лютого заарештував на 10 діб делегата Курултаю кримськотатарського народу, культуролога Едема Дудакова, якого співробітники «Центру з протидії екстремізму» (ЦПЕ) звинуватили в нібито «розпалюванні національної ворожнечі» за коментар у соціальній мережі у 2017 році. При цьому силовики затримали біля будівлі «суду» 15 кримських татар, які прийшли підтримати Дудакова.

17 лютого 2022 року в окупованому Криму в Бахчисараї російські силовики зранку провели обшук у будинку делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова, який відомий активною діяльністю  проти знищення культурної спадщини в Криму, зокрема, Ханського палацу. За кілька годин його відвезли до міського відділу поліції. При цьому окупанти не допустили до Дудакова адвокатів.

Російські силовики затримали Дудакова за пост у соцмережі, розміщений ще у 2017 році, і обвинувачують його в нібито «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі».