Бойовики «ДНР» підтвердили, що тримають в полоні журналіста Асєєва

Бойовики так званої «ДНР» підтвердили, що затримали і утримують в полоні донецького журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), якого вони звинувачують в нібито «шпигунстві».

Про це повідомив колишній народний депутат Єгор Фірсов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Вдалося дізнатися новини про Станіслава Асєєва, (зниклого журналіста Станіслава Васіна).
В «МГБ» офіційно підтвердили що, він затриманий, мамі Стаса дали письмове підтвердження. Його звинувачують в шпигунстві, як і всіх раніше затриманих журналістів. За цим звинуваченням його можуть «засудити» на 12-14 років», – написав Фірсов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, бойовики дали можливість матері журналіста з ним побачитися.

«Стас тримається добре, розуміє, що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія – це обмін полонених», – додав екс-нардеп.

Нагадаємо, екс-нардеп Єгор Фірсов повідомив, що 3 червня в окупованому Донецьку пропав безвісти український журналіст і письменник Станіслав Асєєв (Васін), який публікувався в українських і закордонних ЗМІ.

Пізніше факт зникнення підтвердили в СБУ. Національна спілка журналістів України звернувся до представників міжнародних місій в Донецьку з проханням допомогти з’ясувати місцезнаходження Асєєва (Васіна).

Рада Європи взяла на контроль справу зникнення донецького журналіста Станіслава Асєєва (Васіна).

Радник глави СБУ Юрій Тандіт повідомив, що донецький журналіст Станіслав Асєєв (Васін) включений до списку українських заручників, захоплених бойовиками на окупованому Донбасі.