Комітет Папи Римського виділив 0,5 млн євро на проекти відновлення Донбасу

Комітет Папи Римського Франциска виділив 0,5 млн. євро на проекти з відновлення Донбасу і соціальний захист внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Про це повідомила керівник відділу соціальних проектів Асоціації «Еммануїл», яка отримала цей грант, Галина Кучер, передає Центр журналістських розслідувань, з посиланням на інформацію агенства УНІАН.

«Грант ми отримали не спонтанно, було проведено піврічну роботу, завершено численні переговори, подано безліч пропозицій на розгляд. Таким чином, нам вдалося отримати кошти в розмірі 499 тис. 495 євро, зібрані Папою Римським Франциском для відбудови Донбасу, щоб допомогти людям, які постраждали від військового конфлікту на сході», – сказала Кучер.

Вона зазначила, що грант є різнобічним, оскільки кошти передбачено і для надання медичної допомоги переселенцям, і для дитячих таборів у зоні АТО, і для відновлення опалення в дитячих садках і школах, а також на заміну газових котлів на твердопаливні (в Мар’їнці й Красногорівці вже 3 роки відсутнє газопостачання).

В свою чергу прес-секретар благодійного фонду «Ініціатива «Папа для України» Олена Кулигіна повідомила, що ведеться співпраця з 60 організаціями, які теж пропонують свої ініціативи і завдяки грантовим коштам втілюють у життя нові проекти.

За її словами, на сьогодні було виділено 150 тис. євро на дитячі табори, в які фонд відправляє дітей із зони АТО на час літніх канікул, така сама сума пішла на закупівлю нових котлів для жителів Мар’їнки і Красногорівки, 72 тис. євро було витрачено на медичну допомогу, 72 тис. євро було направлено на ремонт опікового відділення міської лікарні №3 у м. Краматорськ, 8,1 тис. євро було направлено на ремонт дитячого садка «Золотий ключик» і 1,5 тис. євро на буріння свердловини в с. Бахмутка.

Папа Римський Франциск Фото: ZUMAPRESS.com/Global Look Press

Як повідомлялося, 27 березня 2016 Папа Римський Франциск закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні, благословивши всі гуманітарні місії і закликавши звільнити всіх заручників.

3 квітня 2016 року понтифік ініціював проведення у всіх католицьких церквах Європи збору пожертвувань для надання допомоги українцям, постраждалим в результаті конфлікту на Донбасі.

У червні 2016 Папа Римський Франциск створив постійно діючий комітет для надання допомоги українцям, постраждалим від війни на Донбасі. Фонд для надання допомоги отримав назву «Папа для України» і допомагає жертвам війни незалежно від їх національної та релігійної приналежності.

Нагадаємо, в Україні запущено портал моніторингу реалізації інфраструктурних проектів на сході країни, який допоможе в координації допомоги, що надається міжнародними донорами для відновлення Донбасу.