У Криму «прокурор» запросив для «диверсанта» Сулейманова 2 роки позбавлення волі

Крим

В окупованому Криму на засіданні «Желєзнодорожного райсуду» Сімферополя «прокурор» запросив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі для «диверсанта» Редвана Сулейманова, якого звинувачують в неправдивому повідомленні про мінування транспортних об’єктів на півострові.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов, передає Центр журналістських розслідувань.

«Дебати сторін по Редвану Сулейманову пройшли. Прокурор запросив 2 роки позбавлення волі», – написав адвокат.

Він додав, що виступ Сулейманова з останнім словом перенесли на 7 серпня на 10:00.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 7 серпня ФСБ заявила про те, що «кордон» між Кримом і материковою Україною нібито двічі прорвали українські диверсійно-розвідувальні групи. Як доказ, ФСБ було продемонстровано відео з зізнаннями затриманих «диверсантів» – водія АТП Запорізької АЕС Євгена Панова і будівельника з Євпаторії Андрія Захтея.

12 серпня стало відомо про третього затриманого ФСБ «диверсанта» – Редвана Сулейманова. При цьому голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Сулейманов був затриманий в Криму за три тижні до подій у адмінграніци.

Кримська правозахисна група дізналася ім’я четвертого фігуранта, затриманого в серпні у справі «українських диверсантів» – це харків’янин Володимир Прісич.

6 квітня «Желєзнодорожний райсуд» Сімферополя почав розглядати по суті кримінальну справу щодо Редвана Сулейманова. При цьому він визнав провину в неправдивому повідомленні про мінування транспортних об’єктів в Криму, але не погодився з пред’явленим йому обвинуваченням у заподіянні великої шкоди.

11 травня травня «суд» продовжив арешт Сулейманова до 9 серпня 2017 року.

В ході судового засідання «прокуратура» зняла частину обвинуваченнь проти Сулейманова.