Порошенко вимагає від РФ припинити напади на українську церкву в Криму

Новини
Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент біля заблокованого храму в Сімферополі Фото: Facebook Валерий Балаян

Президент України Петро Порошенко назвав неприйнятним напад російських силовиків на Кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі і зажадав від РФ припинити гоніння на українську церкву в окупованому Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-службу глави держави.

«Ми маємо захищати і свою державу, і своїх громадян, і свою віру, так само, до речі, як захищати українську церкву, на яку днями скоєно напад в окупованому Криму. Ми не збираємось із цим ні миритися, ні приймати. І вимагаємо припинити дії проти української церкви», – заявив Порошенко.

Як повідомлялось, вранці 31 серпня 2017 року в Криму в Сімферополі російські силовики заблокували Кафедральный собор святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги УПЦ КП, розташований в центрі міста. Храм був оточений бійцями спецназу.

Російські судові пристави, не надавши жодних документів архієпископу Сімферопольському і Кримському УПЦ КП Клименту, винесли церковне майно з каплиці Кафедрального собору. При цьому вони не складали опис речей, і не пропонували архієпископу підписати жодний акт про вилучення церковного майна.

Прокуратура АРК проводить перевірку за фактом блокування 31 серпня російський силовиками храму УПЦ КП в Сімферополі і дасть праву оцінку діям всіх причетних осіб до грубого порушення прав людей на свободу віросповідання в окупованому Криму.

МЗС України засудив блокування російськими силовиками роботи головного і єдиного діючого в Сімферополі храму УПЦ КП і вимагає від Росії припинити релігійні гоніння в окупованому Криму.

Посольство США в Україні назвало блокування російським силовиками храму УПЦ КП в окупованому Криму нападом Росії на свободу релігії і закликало світову спільноту його засудити.