Кримчанин Параламов, якого катували російські силовики, пройшов судмедекспертизу – адвокат

Новини
Ренат Параламов і адвокат Еміль Курбедінов біля лікарні в Сімферополі, 14 вересня 2017 р. Фото: RFE/RL

В окупованому Криму кримський татарин Ренат Параламов, якого російські силовики після викрадення піддали жорстоким тортурам, в п’ятницю, 15 вересня, пройшов судово-медичну експертизу в Сімферополі.

Про це повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов в відеокоментарі, опублікованому на сторінці в Facebook об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Ренат пройшов судово-медичну експертизу. Зайняв більше часу опис самої ситуації, протоколювання події. Потім лікар оглянув його зовні і вказав, які у нього є садна і скарги», – сказав Курбедінов.

Він зазначив, що лікар «Кримського республіканського бюро судово-медичної експертизи» провів лише візуальний огляд Параламова.

Як повідомлялось, 13 вересня в окупованому Криму в селищі Нижньогірський російські силовики провели обшук будинку місцевого жителя Рената Параламова, затримали його і вивезли в невідомому напрямку. Добу адвокатам не вдавалось виявити місцезнаходження Параламова. У поліції заявляли, що він в ФСБ, в якій це заперечували.

У другій половині дня 14 вересня Параламова знайшли жорстоко побитим у Сімферополі на автостанції «Східна». Ренат Параламов розповів, що після затримання 13 вересня російські силовики його жорстоко катували, щоб змусити обмовити себе і інших людей. Його оглянули лікарі в міськлікарні №6 Сімферополя, потім його опитали співробітник поліції, яких викликали адвокати.