Набрало чинності рішення про продовження санкцій ЄС за загрозу територіальній цілісності України

Новини

Набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про продовження на півроку санкцій проти фізичних осіб і компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Як передає Центр журналістських розслідувань, в п’ятницю, 15 вересня, документ оприлюднений в Офіційному журналі ЄС.

Згідно з рішенням Ради Євросоюзу, обмежувальні заходи у вигляді заборони на в’їзд і заморожування активів застосовані до 149 осіб і 38 компаніям.

Санкції продовжені до 15 березня 2018 року.

Як повідомлялось, 14 вересня Рада Європейського Союзу продовжила ще на півроку, до 15 березня 2018 року, санкції проти фізичних осіб і компаній, за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Індивідуальні санкції ЄС були вперше введені в березні 2014 року і неодноразово продовжувалися. Останній раз їх подовжували 13 березня 2017 року.

У відповідь на кризу в Україні діють кілька заходів Євросоюзу, в тому числі: економічні санкції щодо конкретних секторів російської економіки, які діють до 31 січня 2018 року і обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які діють до 23 червня 2018 року.