Кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова викликали на допит в ФСБ

Новини
Сулейман Кадиров Фото: Facebook

Кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова викликають в управління ФСБ Росії по окупованому Криму для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Про це повідомив 23 жовтня активіст кримськотатарського руху Наріман Джелял, передає Центр журналістських розслідувань.

«24 жовтня, до 15.00, Сулеймана Кадирова разом з адвокатами викликають в управління ФСБ на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи», – йдеться в повідомленні Джелял.

ФСБ в середу, 18 жовтня, висунула обвинувальний висновок кримськотатарському активісту Сулейману Кадирову, якого звинувачують в «публічних закликах до порушення цілісності РФ» за ч.2 ст.280.1 Кримінального кодексу РФ за пост в соцмережі «Крим – це Україна» і коментарі в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR.

Як повідомлялося, 5 жовтня 2016 року в Криму в Феодосії службовці ФСБ провели обшук у будинку Сулеймана Кадирова. За постановою «судді» Родіонова, російські силовики підозрюютькримськотатарського активіста у закликах до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об’єднання «Аскер», які прозвучали в ефірі телеканалу ATR.

11 жовтня 2016 року стосовно Сулеймана Кадирова ФСБ порушила кримінальну справу за підозрою в «сепаратизмі» за ч.2 ст.280.1 КК РФ.

На початку квітня 2017 року Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії (Росфінмоніторинг) внесла Сулеймана Кадирова до переліку екстремістів і терористів РФ, його рахунок в банку був заблокований, в результаті чого він втратив можливість отримувати пенсію, яка є його єдиним засобом до існування.