Олег Сенцов знаходиться в колонії «Білий ведмідь» на Ямалі – адвокат

Новини
Олег Сенцов Фото: RFE/RL

Незаконно засуджений в Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов знаходиться у виправній колонії № 8 («Білий ведмідь») в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу.

Про це повідомив російський адвокат Дмитро Дінзе виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сенцов етапований в колонію «Білий ведмідь», яка знаходиться під Салехардом в місті окружного значення Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії», – сказав Дінзе.

За його інформацією, це кінцева точка етапування Сенцова.

Адвокат додав, що планує відвідати Олега Сенцова наступного тижня.

Як повідомлялось, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Криму терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченко до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Сенцов відбував покарання в колонії суворого режиму в Республіці Саха (РФ).

9 вересня Рада правозахисників Іркутської області з посиланням на членів Громадської спостережної комісії повідомила, що Олега Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська. 12 вересня українського режисера етапували з СІЗО Іркутська до Челябінська.

В кінці вересня Сенцов в листі правозахисниці Зої Свієтовій повідомив, що його етапують з Якутії в Ямало-Ненецький автономний округ РФ.

В середині жовтня російська правозахисниця Яна Гончарова повідомила, що Олег Сенцов може перебувати в ділянці карантину колонії суворого режиму в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу, куди його етапували і тому від нього поки немає новин. За її інформацією, колонія, також відома під назвою «Білий ведмідь» є так званою «червоною» – керівництво закладу жорстко контролює ситуацію з ув’язненими.