Невістка Порошенко разом з олігархом Косюком запускають аграрні інновації

Новини
Юлія Порошенко Фото: latifundist.com

Cпівзасновнки проекту Radar Tech, невістка президента України Юлія Порошенко і Максим Бахматов разом з агрохолдингом «Миронівський хлібопродукт» (МХП), що належить олігархові і екс-заступнику глави Адміністрації президента Юрію Косюку, запускають акселератор аграрних інновацій, покликаний з’єднати передові IT-технології з агробізнесом.

Про це Юлія Порошенко повідомила в інтерв’ю виданню latifundist, передає Центр журналістських розслідувань.

«Спочатку буде відібрано 30 проектів … приблизно 30 проектів пройде в півфінал. Буде проведена преакселераційна програма, коли команди будуть отримувати фундаментальні знання. Після цього будуть відібрані 10 фіналістів, які пройдуть в основну 3-місячну програму», – сказала Ю.Порошенко.

За її словами, переможці програми зможуть втілювати в життя свої ідеї разом з МХП.

«Мені здається, що для будь-якої інноваційної команди головним призом стане отримання такого замовника, як МХП, і укладення з ним комерційного контракту на реалізацію своєї ідеї. Кожному початківцю стартапу потрібно або фінансування, або перший клієнт, який зробить перший замовлення, і таким чином створить портфоліо», – додала співзасновник Radar Tech.

Вона також розповіла про те, чим займається Radar Tech.

«Radar Tech – це кластер, який об’єднує галузеві акселератори … Стартапам потрібно або фінансування, або доступ до першого клієнта. Ми вирішили піти іншим шляхом і працюємо з корпораціями. Найбільше значення для нас мають ментори. Вони працюють з стартапами, розповідають про нюанси компанії, діляться експертизою, допомагають інтегрувати рішення в корпорацію», – повідомила Ю.Порошенко.

За її словами, для Radar Tech проект з МХП вже 3-й акселератор, перші два були з компанією «Київстар».

За інформацією видання Економічна правда, за січень-липень 2017 року «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка отримав 942 млн. гривень дотацій з держбюджету, що склало 41% всіх виплачених українським аграріям дотацій.

У вересні Косюк в інтерв’ю виданню НВ заявив, що державні дотації отримані МХП справедливо і не пов’язані з його колишнім місцем роботи в Адміністрації президента.