Євросоюз ввів санкції проти «губернатора» Севастополя

Новини

ЄС вніс до списку санкцій так званого “губернатора” окупованого Севастополя Дмитра Овсянникова.

Відповідне рішення опубліковано в Офіційному журналі ЄС, передає Центр журналістських розслідувань.

“Після організації Російською Федерацією виборів губернатора в незаконно анексування місті Севастополь 10 Розгорнути вересня 2017 року Рада вважає, що в список осіб, організацій і органів, проти яких введені обмежувальні заходи, як зазначено в Додатку до Положення (ЄС) No 269/2014, слід додати одну людину “, – йдеться в повідомленні.

Овсянникову заборонений в’їзд на територію Євросоюзу і закрито доступ до банківської системи ЄС.

В обґрунтуванні рішення зазначено, що Овсянников був обраний “губернатором Севастополя” на виборах 10 вересня 2017.

“28 липня 2016 президент Путін призначив його чинним” губернатором Севастополя “. На цій посаді він працював над подальшою інтеграцією незаконно анексованого Кримського півострова до Російської Федерації і несе відповідальність за активну підтримку або здійснення дій або політики, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України”, – йдеться в повідомленні.

В ЄС нагадують, що в 2017 році Овсянников виступав з публічними заявами на підтримку незаконної анексії Криму і Севастополя.

10 вересня в окупованому Севастополі пройшли вибори «губернатора» міста, а також довибори депутата «Законодавчих зборів Севастополя». Також в цей день пройшли вибори «місцевих рад» в п’яти населених пунктах Криму, включаючи Сімферополь.

Обмежувальні заходи ЄС у вигляді заборони на в’їзд і заморожування активів застосовані до 149 осіб і 38 компаній. У попередньому списку, який був затверджений Радою ЄС півроку тому, санкції були застосовані до 153 осіб і 40 компаній. Зараз зі списку виключені четверо людей, які померли. Крім того, через злиття трьох компаній їх вилучено зі списку. Замість них до нього додано компанію, яка утворилась внаслідок злиття.

У Раді ЄС також нагадали, що у відповідь на кризу в Україні діють кілька заходів Євросоюзу, в тому числі: економічні санкції щодо конкретних секторів російської економіки, які діють до 31 січня 2018 року і обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які діють до 23 червня 2018 року.

Індивідуальні санкції ЄС були вперше введені в березні 2014 року і неодноразово продовжувалися.