«Госсовєт Криму» позбавив повноважень засудженого за шахрайство «депутата» Гриневича

Новини
Валерій Гриневич Фото: c-inform.info

В окупованому Криму так званий «Госсовєт Криму» достроково припинив повноваження «депутата» Валерія Гриневича, який в липні 2017 року був засуджений до 10 років позбавлення волі за шахрайство в особливо великому розмірі та погрозу вбивством.

Відповідне рішення кримський «парламент» ухвалив в середу, 29 листопада, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби «Госсовєта».

«Депутати кримського парламенту … ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень депутата … Гриневича Валерія Васильовича, обраного у Сакському одномандатному виборчому округу №7 від Кримського регіонального відділення Всеросійської політичної партії «Єдина Росія»», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в жовтні 2015 року в Криму співробітники ФСБ Росії затримали за підозрою в отриманні хабара в розмірі 35 тисяч доларів США «депутата Держради» Валерія Гриневича. За ці гроші він обіцяв сприяти припиненню перевірки щодо жителя Сак. Пізніше «кримське слідче управління СК РФ» порушило кримінальну справу за шахрайство.

В кінці січня 2016 року було порушено ще одну кримінальну справу за фактом незаконного вилучення 1,2 га землі на узбережжі Чорного моря в селі Штормове, організованого злочинного групою під керівництвом Гриневича.

20 липня 201 7року «Сакський районний суд» засудив Валерія Гриневича до 10 років колонії суворого режиму, визнавши його винним у шахрайстві в особливо великому розмірі (ч.3, 4 ст.159), замаху на шахрайство (ч.3 ст.30, ст.159) і погрозі вбивством (ч.1 ст. 119) Кримінального кодексу РФ.

У вересні 2014 року приватний підприємець Гриневич був обраний до «Госсовєта Криму» по Сакському одномандатному виборчому округу № 7 від Кримського регіонального відділення партії «Єдина Росія».

Гриневич був депутатом Сакської районної ради скликань 2002-2006 років, 2006-2010 років. Також він був депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим скликання 2010-2014 років.