«Крименерго» оштрафували за непідключення абонентів, які уклали договір

Новини

Федеральна антимонопольна служба Росії в окупованому Криму оштрафувала ДУП “Крименерго” на 600 тисяч рублів через зневажливе виконання своїх обов’язків. Підприємство не підключило до електромережі абонентів, з якими уклав договір.Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на постанову ФАС РФ.

Згідно документа, “Крименерго” не підключив до електромережі абонентів, з якими уклав договір. Йдеться про жителів села Нижнє Запруднє (Алушта) і села Миколаївка Сімферопольського району, які подали заяву в ФАС РФ на дії “Крименерго”.

“Крименерго” визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення і оштрафували на 300 тисяч рублів за кожного абонента.

До анексії Криму ДТЕК “Крименерго” належав українському бізнесмену Рінату Ахметову. Олігарх придбав його в 2012 році, викупивши 45% акцій у держави за 256 млн гривень. У 2015 році “державна рада” Криму “націоналізувала” ПАТ “ДТЕК Крименерго”. Таке рішення пояснили тим, що підприємство нібито недобросовісно виконувало свої обов’язки і звинуватили в незбалансованому відключенні споживачів електроенергії на півострові.

У 2015 році в селі Чаплинка на адміністративному кордоні з Кримом підірвали опори ліній електропередач, за якими електроенергія надходила з материкової України на територію окупованого Криму.

30 грудня 2015 року в результаті спрацьовування системи релейного захисту була відключена ЛЕП 220 кВ Каховська-Титан, по якій подавалася електроенергія з материкової України в окупований Крим.

Після припинення подачі електрики з материкової України через брак енергопостачання в анексованих Криму і Севастополі змушені були ввести режим економії і графіки відключень. Кримчани досі скаржаться на регулярні відключення електрики.

Російська влада неодноразово обіцяла кримчанам побудувати нові електростанції в анексованому Криму. У Міністерстві енергетики РФ заявляють, що на початку 2018 року перші блоки двох електростанцій вже введуть в експлуатацію.

Для будівництва нових електростанцій в анексованому Криму Росія використовує турбіни німецької компанії Siemens.

4 серпня Рада ЄС внесла до списку санкцій, що були введені проти Росії, трьох росіян і три російські компанії, що відповідальні за незаконну поставку газових турбін Siemens в окупований Крим.