На адмінкордоні з Кримом запрацюють стаціонарні пости главку поліції АРК – Аброськін

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

У Херсонській області на адміністративному кордоні з Кримом почнуть працювати стаціонарні пости Головного управління поліції в АРК, на яких жителі півострова зможуть подати заяви про вчинення окупантами проти них злочинів і заявити про інші факти порушення їх прав.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник глави Національної поліції України В’ячеслав Аброськін, передає Центр журналістських розслідувань.

«Незабаром вздовж лінії розмежування з півостровом запрацюють стаціонарні пости поліції, де наші громадяни зможуть подати заяви про скоєння окупантами проти них злочинів та заявити про інші факти порушення їх прав», – написав Аброськін.

За його словами, діяльність співробітників главку поліції на постах буде організована на основі досвіду роботи поліції Донецької і Луганської областей.

Фото: npu.gov.ua

«Сьогодні поліцейські з АР Крим познайомилися с досвідом роботи поліціі Донеччини на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією, побачили, як працює UASC (Єдиний аналітичний сервісний центр – ред.) на Донеччині. Маємо запровадити таку ж роботу й вздовж лінії розмежування з Кримом. Поліція має володіти ситуацією та бути готовою в будь-який час повернутися на звільнені території й Криму, й Донеччини, й Луганщини», – додав перший заступник голови Нацполіціі.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, 15 грудня в главку поліції Донеччини було проведено нараду, в якій взяли участь начальники головних управлінь Нацполіціі в Донецькій області та АР Крим і Севастополя, а також провідні IT-фахівці поліції Донбасу.

Керівники обмінялися досвідом організації роботи підрозділів поліції, що розташовані на межі з окупованими територіями України. Зокрема поліцейські Донеччини презентували роботу системи блокпостів, яка базується на інтелектуальних технологіях. Це дозволяє за короткий час перевірити значну кількість громадян і транспорту, а час перевірки мінімізовано до кількох секунд.

Фото: npu.gov.ua

Аналогічний комплекс превентивних дій планується впровадити на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом.

Для розробки і впровадження системи безпеки на адмінкордоні з півостровом створена робоча група.