Колаборант Аксенов посилив перетин адмінмежі між Кримом та окупованою частиною Херсонщини

Крим
Скриншот видео веб-камеры на КПВВ "Каланчак"

Так званий «глава Криму», колаборант Сергій Аксенов встановив новий порядок перетину адміністративної межі між окупованим півостровом та підконтрольною росіянам частиною Херсонської області. Відтепер потрапити до Криму з херсонського напрямку можна лише через три російські АПП та після перевірки документів.

Про це повідомляє IPC-Південь.

“Глава Криму Сергій Аксенов запровадив особливий режим перетину адмінкордону між Кримом та Херсонською областю. Місцями перетину адмінкордону визначено АПП «Армянськ», «Перекоп», «Джанкой», а також залізничні пункти пропуску «Армянськ» та «Джанкой». Поза цими пунктами перетин кордону забороняється”, – повідомляє видання з посиланням на указ Аксенова.

На думку «голови Криму», таке нововведення має допомогти «локалізувати загрози безпеці населення, військових та інших об’єктів, що розташовані на території республіки Крим». Зазначимо, що з квітня 2023 року пропуск через КПВВ між Херсонщиною та Кримом проводився за спрощеною процедурою без перевірки вантажів, а у липні тут було скасовано також паспортний контроль. Паралельно росіяни повідомляють про те, що їхні військові колони рухатимуться окремими трасам. Це рішення прийнято нібито також з міркувань безпеки.

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок директору кримської фірми «Вікам», яка встановлювала окупантам камери відеоспостереження на адміністративній межі з тимчасово окупованим півостровом. Його визнано винним у колабораціонізмі.

Нагадаємо: 
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозри у колабораціонізмі сімом підприємцям з тимчасово окупованого Криму, які надають товари і послуги російським незаконно створеним органам «влади».
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру кримчанці, яка як індивідульний підприємець постачала техніку для російського пункту пропуску «Джанкой» на межі між материковою Україною та  тимчасово окупованим півостровом.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру 155 осіб з окупованого Криму, які співпрацюють з Росією. До суду скеровані вже 87 обвинувальних актів.
  • У серпні 2023 року Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозру у колабораційній діяльності двом проросійським блогерам з Криму:  блогеру з Феодосії Олександру Таліпову та керівниці виконавчого комітету російської громадської організації «Народний фронт у Криму» Аллі Вертинській. Вони збирають гроші на російську армію.