«Адміністративний судний день»: 18 грудня окупанти влаштують в Криму більше 70 судилищ

Новини

18 грудня в окупованому Криму пройде 70 судових засідань над учасниками одиночних пікетів “Ми не терористи”, а також у справі “26 лютого” і апеляція на вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на громадську організацію “Кримська солідарність”.

За даними правозахисників за ці дні надійшло 86 заявок (за станом на 18.00 вечора неділі) з проханням надати юридичну допомогу.

Повідомляється, що засідання пройдуть в різних “судах” Криму в період з 9:30 до 16:30.

Крім того, в “Центральному суді” Сімферополя о 11:00 буде слухатися справа “26 лютого”, а в “Верховному суді” Криму – апеляція на вирок кримському журналісту Миколі Семені, яке відбудеться о 13:00.

Правозахисник Ліля Гемеджі назвала майбутнє масове судилище “стратегією 18 у виконанні кримської влади” і “незалежного та неупередженого кримського суду”.

У соцмережах закликали підтримати людей, яких судитимуть окупанти.

Як повідомлялось, в Криму «суд» окупантів засудив до 10 діб арешту і 10 тисячам рублів штрафу 76-річного активіста Сервера Караметова, який 8 серпня вийшов на одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза.

14 серпня в Криму в Сімферополі пройшли одиночні пікети на підтримку Сервера Караметова. Всіх пікетників затримали російські силовики. Пізніше поліція відпустила більшу частину активістів, крім 64-річного Ярікула Давлатова, якому «Желєзнодорожний райсуд» Сімферополя присудив адмінштрафв сумі 10 тис. руб.

МЗС України висловило категоричний протест і обурення у зв’язку з черговою хвилею політичних репресій і порушень прав людини з боку Росії щодо громадян України в окупованому Криму.