Біометричний контроль на кордоні з РФ введуть до Нового року

Новини
Фото: Алексей Даничев

Біометричний контроль в деяких пунктах перетину кордону між Україною і Росією введуть вже з 27 грудня 2017 року, не чекаючи 1 січня 2018 року, коли запрацює загальна система фіксації біометричних даних іноземців, щоб не допустити можливості нелегального перетину державного кордону правопорушниками і контрабандистами.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає Центр журналістських розслідувань.

«Для інформації потенційним порушникам державного кордону між РФ та Україною. З 27-го грудня 2017-го року буде введено в дію мобільні комплекси біометричного контролю в містах ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами», – написав Шкіряк.

Як повідомлялось, 30 серпня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ про введення системи фіксації біометричних даних іноземців, в тому числі громадян РФ, та осіб без громадянства на українському кордоні, яка почне функціонувати з 1 січня 2018 року. Своїм указом президент ввів в дію рішення РНБО України України від 10 липня 2017 року «Про посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України». 2 версня указ набрав чинності.

З 1 січня Україна введе моніторинг перебування іноземців, включно з громадянами РФ, на території країни.