Альфа-Банк відмовився обслуговувати оборонні підприємства РФ

Новини

Альфа-Банк повідомив російським оборонним підприємствам про намір припинити їх обслуговування через західні санкції.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Ехо Москви.

Як розповів перший заступник голови ради директорів Альфа-Банку Олег Сисуєв, банк не збирається кардинально порвати відносини з підприємствами оборонного комплексу.

«Це не означає, що ми разом порвали з ними відносини. Ми намагаємося максимально скоротити ризики», – пояснив він.

Рада Європейського союзу 21 грудня продовжила секторальні економічні санкції проти держави-агресора Росії на чергові півроку – до 31 липня 2018 року.

Нагадаємо, в кінці вересня 2017 року Мінфін США повідомив про введення нових санкцій проти енергетичного і банківського секторів економіки Росії, які були накладені за її агресію проти України. Зокрема, обмежувальні заходи, які набрали чинності з 28 листопада 2017 року, передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, які потрапили під санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній – до 60 днів. Крім того, заборонено продавати нові цінні папери, випущені російськими компаніями.

Під удар нових санкції в першу чергу підпадають такі великі російські банки, як «Сбербанк», «Внешэкономбанк», «Росэксимбанк» і «ВТБ Банк», а також російські енергетичні гіганти, включаючи «Газпром», «Лукойл» і «Транснефть».

7 грудня 2017 року держсекретар США Рекс Тіллерсон на засіданні ОБСЄ у Відні заявив, що США не знімуть санкції, пов’язані з Кримом, з Росії, до тих пір, поки вона не поверне Україні контроль над анексованим півостровом.