Головою правління ПриватБанку призначений чех Петр Крумханзл

Фото: Reuters

Наглядова рада ПриватБанку призначила банкіра з Чехії Петра Крумханзла головою правління банку та подала документи до Національного банку України на його затвердження.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби ПриватБанку.

До цього призначення Крумханзл був членом правління з операційних питань банку Home Credit (Китай), в складі якого працювало понад 85000 працівників.

Ще раніше Крумханзл займав посаду члена правління з операційних питань в створеній урядом Австрії компанії з управління проблемними активами Heta Asset Resolution, де він відповідав за виділення непрацюючих активів в так званий «поганий банк», а також за визначення корпоративної стратегії, забезпечення належної інфраструктури та юридичну підтримку.

Петр Крумханзл також має досвід роботи в умовах українського банківського ринку. В період кризи 2008 року на посаді члена правління з операційних питань в Райффайзен Банку Аваль він досягнув суттєвого зменшення витрат за рахунок реструктуризації мережі відділень та впровадження нових бізнес-моделей, а також адаптував банк до несприятливих ринкових умов.

В липні 2017 року було оголошено, що наглядова рада ПриватБанку обрала міжнародну рекрутингову компанію Amrop Executive Search Ukraine для пошуку кандидатів на посади голови правління ПриватБанку та його заступника з фінансових питань.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року Кабмін України ухвалив рішення про перехід найбільшого в країні комерційного банку ПАТ «Приватбанк» у власність держави. 21 грудня, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ «Приватбанк» та з цього моменту банк офіційно став державним. Відразу після переходу Приватбанку в держвласність його правління очолив екс-міністрів фінансів України Олександр Шлапак.

У квітні 2017 року державний Приватбанк змінив свою юридичну адресу з Дніпра на Київ. Згідно із затвердженою нової редакції статуту банку, юридична адреса ПАТ КБ «Приватбанк» змінений з вул. Набережна Перемоги, 50, м Дніпро на вул. Грушевського, 1Д, м Київ.

26 червня глава правління націоналізованого ПАТ КБ «Приватбанк» Олександр Шлапак подав у відставку.

20 липня 201 7року наглядова рада ПриватБанку призначила виконуючим обов’язки голови правління банку члена правління Галину Пахачук, задовольнивши заяву Олександра Шлапака про відставку з посади.