Українська сторона передала бойовикам жінку, яку помилував Порошенко – Геращенко

Новини
Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко Фото: Facebook Iryna Gerashchenko

Українська сторона 21 січня передала бойовикам на Донбасі жінку, яку раніше помилував президент України Петро Порошенко для продовження процесу звільнення українських заручників.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко, передає Центр журналістських розслідувань.

«На КПВВ «Майорськ» відбулася передача жінки, напередодні помилуваної президентом задля продовження процесу звільнення заручників. Ця жінка звернулася до президента з проханням про помилування, повністю визнала свою провину, вона отримала важкі каліцтва під час здійснення злочину, в неї ампутовані кінцівки і є немовля. Президент пішов на гуманітарний крок – помилування», – написала Геращенко.

За її словами, тепер найближчими днями українська сторона відповідно до домовленості, досягнутої в рамках роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську, чекає передачі бойовиками Києву одного українського військовослужбовця.

При цьому вона не повідомила ніяких подробиць обміну і прізвища українського заручника, якого очікують до передачі.

«Працюємо над позитивними новинами для всіх інших наших заручників, маємо доручення від президента, що чергова хвиля звільнення наших має відбутися якнайшвидше. Докладаємо всіх зусиль», – додала перший віце-спікер.

Раніше перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила про те, що президент помилував жінку, обвинувачену в злочинах проти України, для продовження процесу звільнення заручників.

Нагадаємо, 15 січня 2018 року Ірина Геращенко повідомила, що президент України видасть указ про помилування державної злочинниці, щоб продовжити і прискорити процес звільнення українських заручників, яких на тимчасово окупованій частині Донбасу утримують бойовики російського-терористичних військ.

Як повідомлялось, 27 грудня 2017 року на лінії розмежування в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорськ» в Донецькій області відбувся обмін полоненими між Україною і бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР». 74 звільнених українця повернулись додому. На окуповані території із заявлених раніше до обміну 306 погодилися повернутися 238 громадян.

За данними СБУ, на окупованому Донбасі бойовики продовжують утримувати в полоні 103 українських заручника, крім того, десятки громадян України перебувають на території РФ.