Батько заарештованого в РФ Павла Гриба повідомив, що життя його сина в небезпеці

Новини

Батько незаконно утримуваного в РФ українця Павла Гриба заявляє про суттєве погіршення стану здоров’я свого сина. За його словами, життя Павла в небезпеці.

Про це Ігор Гриб написав на своїй сторінці в Facebook. За його словами, в СІЗО, де утримується Павло, немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування, передає Центр журналістських розслідувань.

«За інформацією адвоката, у Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль в шлунку і животі. Загальна депресивний стан, як наслідок посилення психологічного тиску з боку слідства і адміністрації СІЗО. Немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування. Внутрішня кровотеча може відкритися в будь-який час. Професійних медичних фахівців через хворобу Павла в Краснодарі немає. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день в СІЗО може бути останнім для Павла! Життя Павла в небезпеці! », – написав Юр ий Гриб.

1 лютого Краснодарський крайовий суд відхилив апеляцію на запобіжний захід Гриба.

Батько українця говорить, що судове засідання відбулося з порушенням всіх термінів, а адвокат Павла випадково дізналася про засідання за добу.

МЗС України висловив протест у зв’язку з відмовою російського суду в задоволенні апеляції. Про це повідомила в Twitter прес-секретар МЗС Мар’яна Беца.

«Висловлюємо протест щодо рішення російського суду над викраденим Павлом Грибом. Будемо посилювати тиск на РФ для звільнення Павла. З огляду на важкий стан здоров’я П.Гріба, в який раз вимагаємо від РФ надати доступ українських лікарів до Грибу», – написала Беца.

Як повідомлялося, 24 серпня на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав в Гомель для зустрічі з дівчиною-росіянкою, з якою познайомився в соціальних мережах. Про зникнення сина заявив колишній офіцер-прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. Він упевнений, що юнака викрала ФСБ через його патріотичні погляди, виманивши його на територію Білорусі за допомогою дівчини.

Посольство України в Мінську направило ноту МЗС Білорусі, щоб з’ясувати місцезнаходження Павла. Згодом стало відомо про те, що його немає серед затриманих або заарештованих в білоруському СІЗО.

29 серпня 17-річна росіянка з Сочі зізналася, що запросила українця Павла Гриба в Білорусь під тиском співробітників ФСБ. ЗМІ Білорусі повідомили про те, що українець може перебувати в управлінні ФСБ по Краснодарському краю.

Павло Гриб має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.

30 серпня омбудсмен України Валерія Лутковська звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням встановити місцезнаходження зниклого в Білорусі 19-річного громадянина України Павла Гриба, затриманого ФСБ і доставленого в Росію.