Конгрес США розгляне законопроект про співпрацю з Україною в сфері кібербезпеки

Новини
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

До порядку денного Палати представників США внесений законопроект про зміцнення співпраці між Сполученими Штатами і Україною в сфері кібербезпеки з метою захисту від кібератак з Росії.

Автором документа виступив американський конгресмен Брендан Бойл, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Голосу Америки.

«Добре, що керівництво Республіканської партії в Палаті представників погодилось внести до порядку денного голосування з мого законопроекту, що має підтримку в обох партіях і допоможе Україні захистити свою кібербезпеку від російської агресії», – написав Бойл на своїй сторінці в мікроблозі Twitter.

Конгресмен вніс цей законопроект ще в 2017 році.

«Цей законопроект, зміцнить співпрацю в кіберсфері з нашим близьким союзником Україною, яка була ціллю кібернападів Росії», – сказав він, коментуючи внесення документу до порядку денного Палати представників.

Бойл висловив сподівання, що голосування відбудеться найближчим часом.

Для того, щоб набрати чинності, законопроект повинен бути затверджений Палатою представників, Сенатом і підписаний президентом США.

Нагадаємо, в липні 2016 року секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що аналіз матеріалів, що надходять в РНБО від розвідувальних органів, СБУ, Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, показує, що РФ розгорнула активну агресію проти України в кіберпросторі.

31 серпня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО від 10 липня «Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про загрози кібербезпеки держави та невідкладні заходи щодо їх нейтралізації».