Російські олігархи з «кремлівського списку» вже відчувають проблеми з банками

Новини
Фото: picture-alliance/DPA/S.Stache

Російські олігархів вже стикаються з додатковими перевірками в іноземних банках після публікації в США так званого «кремлівського доповіді», в якому вказаний список бізнесменів Росії, визнаних союзниками російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання Економічна правда з посиланням на інформацію агентства Bloomberg, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами іншого бізнесмена, його репутація серйозно постраждала через публікацію на минулому тижні переліку 210 мільярдерів і високопоставлених чиновників Росії, підготовленого Мінфіном США за розпорядженням Конгресу.

Вашингтонська Financial Integrity Network, яка консультує банки та інші організації з питань фінансової безпеки, рекомендувала клієнтам ретельно перевіряти угоди за участю кого-небудь із згадуваних в списку осіб.

Компанія запропонувала вважати їх «політично значущими» персонами, які, за визначенням регуляторів, асоціюються з підвищеними ризиками залученості у хабарництво або корупцію.

Як повідомлялось, 30 січня 2018 року Мінфін США оприлюднив список російських політиків, чиновників і олігархів, які так чи інакше пов’язані з президентом РФ Володимиром Путіним. У переліку – 114 чиновників і 96 олігархів (кожен з яких володіє активами від $ 1 млрд і вище). Список не є санкційним, за винятком тих осіб, хто раніше потрапив під обмежувальні заходи США.

Сукупні статки російських мільярдерів, які стали фігурантами так званого «Кремлівського звіту» Мінфіну США, за день впали на $ 1,1 млрд.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що адміністрація президента США Дональда Трампа накладе фінансові санкції на десятки заможних росіян із «кремлівської доповіді».