У Криму «прокуратура» викликає для перевірки активістів Українського культурного центру

Новини
Активістка Украинського культурного центру Ольга Павленко Фото: RFE/RL

В окупованому Криму так звана «прокуратура Республіки Крим» викликала для перевірки активістів Українського культурного центру, а також прийшла з перевіркою в бібліотеку Сімферополя, де активісти проводили свої заходи.

Про це в суботу, 24 лютого, на засіданні громадського об’єднання «Кримська солідарність» розповіла активістка Центру Ольга Павленко, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання Крим.Реаліі.

«Співробітники прокуратури перевіряють бібліотеку, де ми займалися вишиванням. Уявіть, тільки вишиванням!», – сказала Павленко.

Крім того, активісти розповіли, що друкарні відмовляються друкувати газету, яку видає Український культурний центр, посилаючись на листи від правоохоронних органів РФ, де газета «Кримський терен» українською мовою називається «екстремістським матеріалом».

Нагадаємо, 7 травня 2015 року в окупованому Криму в Сімферополі відбулася презентація Українського культурного центру, головне завдання якого – збереження і розвиток української культури в Криму. Одним з організаторів Центру став Леонід Кузьмін.

27 серпня 2017 року в Криму Український культурний центр презентував перший експериментальний випуск видання «Кримський Терен» українською та російською мовами.

24 серпня 2017 року День Незалежності України в Сімферополі на залізничному вокзалі російська поліція затримала активісток Українського культурного центру Галину Балабан і Олену Попову нібито за «заняття незаконною діяльністю». Їх відвезли в райвідділ і відпустили через три години.

30 серпня 2017 року керівник Українського культурного центру в окупованому Криму Леонід Кузьмін через погрози, які надійшли йому, був змушений терміново виїхати з півострова на материкову Україну.