У Херсоні відпустили на свободу капітана судна «Норд», в п’ятницю суд обере йому запобіжний захід

Влада

Горбенко, капітана судна «Норд», заарештованого за незаконний вихід в Азовське море з закритого порту окупованого Криму. У п’ятницю, 6 квітня, суд обере йому запобіжний захід.

Про це повідомляє видання Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами адвокатів команди судна «Норд», Володимира Горбенко відпустили з-під варти у зв’язку із закінченням терміну затримання за рішенням слідчого судді з метою приводу в суд для обрання запобіжного заходу.

З будівлі суду Володимир Горбенко разом з адвокатами відправився в одну з херсонських лікарень для обстеження стану здоров’я.

Засідання Херсонського міського суду щодо обрання запобіжного заходу капітану «Норду» має відбутися в п’ятницю о 13:30.

Як повідомлялось, 25 березня в Азовському морі українські прикордонники зупинили судно «Норд» под флагом РФ за 15 миль від Обіточної коси. В ході перевірки встановлено, що воно зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим. Члени суднокоманди порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України. Всі вони мали паспорти громадян РФ, видані в Керчі.

Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу рибальського судна «Норд» із закритого Україною порту Керч. 30 березня Херсонський міськсуд задовольнив узгоджене прокурором АРК клопотання слідчого ГУ СБУ в АРК про накладення арешту на судно «Норд».

31 березня капітану судна «Норд» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

4 квітня капітан судна «Норд» Володимир Горбенко був затриманий, його відвезли в Херсон в суд для обрання йому запобіжного заходу.