У Криму «суд» залишив під арештом активіста Рамазанова

Новини
Ісмаїл Рамазанов Фото: RFE/RL

«Верховний суд» окупованого Криму, в середу, 18 квітня, не задовольнив апеляційну скаргу на продовження арешту кримськотатарського активіста Ісмаїла Рамазанова, якого ФСБ звинувачує в нібито «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і міжрелігійної ненависті».

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримська Солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Апеляційну скаргу Рамазанова не задовольнили. «Суд» залишив рішення попередньої інстанції в силі. Ісмаїл Рамазанов продовжить перебувати в СІЗО», – йдеться в повідомленні.

Адвокат активіста Олексій Ладин в ході засідання заявив про необґрунтованість продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Він вказав, що версія «слідства» про можливість втечі Рамазанова не обгрунтована, оскільки у нього забрали паспорт під час обшуку.

Сам активіст заявив, що тікати з Криму не збирається і має намір законними способами доводити свою невинність.

У свою чергу «прокурор» попросив «суд» не задовольняти апеляційну скаргу.

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року в Криму російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар – в селі Новий Мір Сімферопольського району і в місті Старий Крим Кіровського району. У селі Новий Мір силовики рано вранці увірвалися в будинок Рамазанова, вибивши вікна. Вони затримали Ісмаїла Рамазанова, пред’явили звинувачення в пропаганді екстремізму. За словами його батька, в ході обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, також під ліжком були нібито «знайдені» понад 20 патронів.

25 сiчня «Сімферопольський районний суд» заарештував до 23 січня Ісмаїла Рамазанова, якого російські силовики звинувачують у поширенні відомостей, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть. За версією ФСБ, він поширював інформацію за допомогою інтернет-радіо Zello.

16 квітня «Сімферопольський районний суд» продовжив арешт Ісмаїла Рамазанова до 18 травня.