Апеляційний суд залишив під арештом Кирила Вишинського

Новини
Кирило Вишинський у Апеляційному суді Херсонської області, 1 червня 2018 р Фото: investigator.org.ua

Апеляційний суд Херсонської області у п’ятницю, 1 червня, відхилив апеляційну скаргу на арешт підозрюваного в державній зраді керівника інформресурсу «РИА Новости-Украина», громадянина України Кирила Вишинського.

Про це повідомляє кореспондент Центр журналістських розслідувань із зали суду.

Апеляційний суд залишив чинним ухвалене 17 травня рішення Херсонського міського суду про арешт Вишинського до 13 липня без права внесення застави.

Засідання Апеляційного суду Херсонської області, 1 червня 2018 р Фото: investigator.org.ua

Як повідомлялось, в ході судового засідання Кирило Вишинський заявив про своє бажання вийти із українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 13 липня без права внесення застави .