Вишинський відмовився від українського громадянства й попросив Путіна про захист

Новини
Кирило Вишинський у Апеляційному суді Херсонської області Фото: investigator.org.ua

Головний редактор «РИА Новости-Украина» в Україні Кирило Вишинський на засіданні Апеляційного суду Херсонської області заявив про вихід з українського громадянства. З відповідним проханням він звернувся до президента України Петра Порошенка. Вишинський також попросив президента РФ Володимира Путіна про захист.

Про це повідомляєкореспондент Центру журналістських розслідувань із зали суду. 

Вишинський зробив свою заяву в Херсоні під час судового засідання, на якому розглядалася апеляційна скарга головного редактора «РИА Новости-Украина» на обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.  

«Я звертаюсь до президента Порошенка, якого знаю особисто і з яким ми зробили кілька добрих справ. Я заявляю про вихід з українського громадянства, з цієї хвилини вважаю себе лише громадянином РФ. Я звертаюся до президента Путіна з проханням про надання мені правового захисту та вжиття заходів щодо мого звільнення», — сказав Вишинський.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК розкрили діяльністьв Україні мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Правоохоронці провели обшуки в офісі українського підрозділу російського інформагентства «РИА Новости-Украина». В ході проведення обшуків у керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського був знайдений паспорт громадянина РФ, а також російські державні нагороди, зокрема медаль РФ «За повернення Криму».

Вишинському повідомили про підозру у державній зраді. Його затримали.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою на 60 діб до 13 липня без права внесення застави.