Верховний суд відмовився переглядати вирок найманцю з РФ Агєєва

Новини

Касаційний кримінальний суд Верховного суду України відмовився переглядати вирок у відношенні російського військовослужбовця Віктора Агєєва в вигляді 10 років позбавлення волі.

Як повідомив адвокат Віктор Чевгуз, суд не знайшов підстав для перегляду вироку, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Українські Новини».

«Я подав касаційну скаргу, але Верховний суд не прийняв її до розгляду, сказавши, що немає підстав», – розповів він. За його словами, рішення суд виніс у кінці травня. Чевгуз також зазначив, що Агєєв продовжує перебувати в Старобільському слідчому ізоляторі в Луганській області.

Раніше суд визнав Агєєва винним в участі в терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю і засудив його до 10 років позбавлення волі. За рішенням суду, в лютому 2017 року Агєєв через оголошення інтернеті дізнався про набір «на службу за контрактом в ЛНР», після чого прибув у тимчасово окупований гібридної російською армією Луганськ.

Як повідомлялось, 24 червня 2017 року українські військові в зоні проведення АТО затримали військовослужбовця-контрактника РФ Віктора Агєєва. Міноборони РФ спростувало інформацію, що Агєєв був військовослужбовцем і заявило, що він дійсно служив у ЗС РФ, але в 2016 році звільнився в запас і на службу по контракту не зараховувався.

В жовтні 2017 року слідчі СБУ направили до суду матеріали кримінального провадження стосовно Віктора Агєєва. Його дії були кваліфіковані за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) КК України.