Апеляційний суд Херсонської області продовжив арешт «депутату міськради» Євпаторії Осьмініну

Новини
Сергій Осьмінін в Херсонському міському суді, 5 квітня 2018 р Фото: RFE/RL

Апеляційний суд Херсонської області продовжив термін арешту до 29 липня затриманому на адмінкордоні з Кримом «депутату» утвореної окупантами «Євпаторійської міської ради» Сергію Осьмініну, який підозрюється в посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури АРК.

«За результатами розгляду апеляційної скарги адвокатів підозрюваного у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України – «депутата Євпаторійської міської ради», Апеляційним судом Херсонської області виправлено технічну помилку в ухвалі Херсонського міського суду, постановлено нову ухвалу, якою задоволено клопотання сторони обвинувачення про продовження строку тримання під вартою підозрюваного до 29.07.2018», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, співробітники СБУ затримали в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чаплинка» на адмінкордоні з Кримом екс-депутата Євпаторійської міськради, активного учасника так званої «самооборони Криму» Сергыя Осьмініна, який у вересні 2014 року був «обраний» в створену окупантами «міськраду» Євпаторії. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Осьміні є гендиректором ТОВ «Машсервіс», яке займається маршрутними пасажирськими перевезеннями в Євпаторії. Підприємство діє з 1998 року. Після окупації Криму було зареєстровано в російському держреєстрі 16 жовтня 2014 року.

5 квітня біля Херсонського міськсуду в група невідомих осіб намагалася відбити у співробітників СБУ Осьмініна, якого привезли в суд для обрання запобіжного заходу.